Vandaag in de Telegraaf.

Toerisme naar Egypte trekt weer aan

Home » Reiskrant

Egyptema 23 apr 2012, 12:05 | 1 reactie

Toerisme naar Egypte trekt weer aan Het toerisme naar Egypte trekt weer aan. De eerste drie maanden van dit jaar hebben tweeënhalf miljoen toeristen een bezoek gebracht aan het land. Dat cijfer ligt een derde hoger dan in het eerste kwartaal van 2011, toen er sprake was van onlusten en de val van toenmalig president Hosni Moebarak. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Egyptische ministerie voor toerisme.

Toch ligt het aantal toeristen, ondanks de opleving nu, nog altijd ruim een kwart onder het aantal bezoekers aan het land in het eerste kwartaal van 2010, voor de Arabische Lente.

Vanuit de toeristensector zelf meldt men dat vooral de badplaatsen en resorts aan de Rode Zee het opnieuw beter doen. Maar met name het bezoek aan de historische plaatsen in het zuiden van het land en aan de hoofdstad Caïro blijft achter bij de eerdere cijfers.

Belangrijke inkomensbron

Het toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Egypte. In 2010 was het toerisme goed voor een omzet van 12,5 miljard dollar, maar die omzet viel vorig jaar, als gevolg van de Arabische Lente, terug tot 8,8 miljard dollar.

Gaat weer de goede kant op,

groetjes Agnes.