Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Bijschrijvingen kinderen in paspoort gaat vervallen

  • gjhdelaat@home.nl

    Met ingang van 26 juni 2012 vervallen de kinderbijschrijvingen in het paspoort.

    Vanaf die datum moeten kinderen een eigen reisdocument hebben.

    Ik kan echter nergens achterhalen, hoe het zit met landen, waarvoor je paspoort bij terugkomst, nog 3 maanden of 6 maanden geldig moet zijn, dit ook voor de bijschrijvingen geld.

    Weet iemand hoe het zit!

    Onderstaand berichtje kreeg ik van Postbus 51

    Die weten het in ieder geval ook niet!

    Geachte heer De Laat,

    Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u aangeeft dat u in december met uw gezin op vakantie gaat naar Egypte. Uw kinderen staan middels een kinderbijschrijving vermeld in het paspoort van uw vrouw dat nog enkele jaren geldig is. U wilt weten of u zonder problemen terug kunt reizen naar Nederland omdat de kinderbijschrijving als u terugkomt, officieel geen 6 maanden meer geldig is en Egypte eist, dat het paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn.

    Wij begrijpen dat dit een vervelende situatie voor u is echter wij geven alleen algemene informatie over wet- en regelgeving van de Nederlandse Rijksoverheid. Om die reden kunnen wij uw vraag niet beantwoorden.

    De eis dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig dient te zijn, wordt door de Egyptische autoriteiten zelf bepaald. U kunt het beste nogmaals contact opnemen met de Ambassade van de Arabische Republiek Egypte om na te vragen hoe zij omgaan met de kinderbijschrijving, die op de dag van terugkeer niet meer aan deze eis voldoet. Onderstaand vindt u de contactgegevens van de ambassade.

    Ambassade van de Arabische Republiek Egypte

    Badhuisweg 92

    2587 CL 'S-Gravenhage

    Tel: (070) 354 20 00 of (070) 354 45 35

    Fax: (070) - 354 33 04

    E-mail: mailto:info@ambeg.nl

    Internet: http://www.minbuza.nl/reizen-en-landen/buitenlandse-vertegenwoordigingen-in-nederland/e/egypte/ambassade-van-de-arabische-republiek-egypte-s-gravenhage.html

    Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur

    Met betrekking tot de kinderbijschrijving kunnen wij u alleen aangeven dat deze per 26 juni 2012 niet meer geldig is. Vanaf deze datum moeten alle kinderen die naar het buitenland willen reizen een eigen reisdocument hebben.

    Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Petra Hendriks

    Publieksvoorlichter Postbus 51

  • brit21

    Hallo, ze hebben het er toch over, dat het paspoort nog 3 of 6 maanden geldig moet zijn, dan is de bijschrijving van de kinderen toch ook nog geldig, want daar staat toch geen datum bij dat dit 26 juni komt te vervallen!

    En dit is toch door de nederlandse regering besloten, dus de Egytische douane weet daar toch niet van, dat is voor hun niet relevant

    Tis volgens mij alleen van Nl kant uit, dat ze mer geld gaan beuren voor de paspoorten voor de kinderen, dat brengt weer geld in het laatje van de regering

  • reizigster

    Beste heer De Laat, wat is nou het probleem?

    Jullie gaan toch in december naar Egypte, dan kunnen de kinderen nog gewoon bijgeschreven staan.

    De eis van Egypte is dat het paspoort, in dit geval van de moeder, nog een half jaar geldig is.

    Maar goed, wellicht zitten jullie op dit moment al lekker in Egypte. Maak geen problemen waar die niet zijn en geniet van je vakantie!